Malanca bucovineană invitată la  un etnofestival în Slovenia

Screenshot_3

Malanca bucovineană va reprezenta Ucraina la un  etnofestival din Slovenia, anunță fondatoarea Festivalului Malnaca – Fest, Oksana Leliuk,  pe pagina sa Facebook, notează Libertatea Cuvântului. Festivalul va avea loc  în orașul sloven Ptuj în luna februarie. În prezent nu a fost stabilit colectivul care va pleca în Slovenia, mai spune Leliuk.

De menționat că în acest an, la Festival „Malanka Fest – 2020” organizat la Cernăuți  au participat 33 de colective din Ucraina, România și Slovenia. Oaspeții  sloveni au venit la Cernăuți îmbrăcați în legendarii eroi „kukeri”,  care alungă spiritele rele pentru ca localnicii să aibă un an cât mai liniștit.

La secțiunea „Mălanca tradițională” locul trei i-a revenit grupului din satul Buzovița, raionul Chelmenți. Pe locul doi s-a clasat grupul etno-folcloric „Mălanca din Suhoverhiv”, raionul Chițmani.  Iar locul întâi a fost câștigat de grupul „Mălanca din Horbova”, raionul Herța.

În același timp, în corespundere cu rezultatele votării on-line, locul trei a ocupat colectivul „Nutria gigantică” din Horbova, el primind un premiu de 20 mii grivne. Pe locul doi s-a clasat colectivul „Elefantul persan” din Ceahor, raionul Hliboca. Măiestria și ingeniozitatea acestui colectiv au fost  evaluate cu un premiu de 30 mii grivne.

Locul întâi și un premiu de 50 mii grivne a obținut colectivul „Ursul alb și eschimoșii din Brusnița”, raionul Chițmani.

Potrivit poliției, la ediția din acest an a festivalului etnofolcloric au participat circa 30 mii de spectatori. (R.C)

Libertatea Cuvântului — www.lyberti.com

Добавить комментарий