Mândria și speranța Școlii de la Roșa

31 07 2020 LC site SCOALA DE LA ROSA 4

Anul acesta, din cauza epidemiei, au intervenit mari schimbări în viața școlii. Atestatele de absolvire au fost înmânate cu o întârziere de o lună și jumătate. De asemenea, cu întârziere au fost susținute și testările independente externe, însă aceasta nu va influența asupra campaniei de înmatriculare la instituțiile de învățământ superior.

În ajun au fost înmânate certificatele de absolvire la Școala medie nr. 10 din orașul Cernăuți cu predarea în limba română. Și absolvenții din actuala promoție au susținut cu succes testările independente externe, iar doi dintre ei – Irina Bolboca și Vadim Ursuleac – au completat rândurile medaliștilor școli. Lor li s-a înmânat, odată cu certificatele de absolvire, și medaliile de argint. Au dat dovadă de cunoștințe excelente Mihai Agrițcules care a obținut 12 puncte la istorie (profesor Victor Caraștefan) și 10 puncte la limba ucraineană (profesoară Angela Moraraș).  Irina Bolboca a fost menționată cu 11 puncte la limba ucraineană (profesoară Angela Mororaș) și tot cu  11 puncte – la biologie (profesoară Cornelia Medvedi). Ei au șanse reale să se înscrie la instituții de învățământ superior prestigioase din Ucraina.

Absolvenții din acest de la Școala românească de la Roșa și-au bucurat profesorii și cu toate că a lipsit atmosfera de sărbătoare firească pentru asemenea ocazii, ei au mulțumit din suflet direcției școlii, colectivului pedagogic, în deosebi dirigintei de clasă, Cristina Ceagorean, profesoară  de arte plastice și muncă, pentru grija manifestată, pentru cunoștințele și educația primită, atât de necesare în viața de sine stătătoare. Ei au demonstrat o dată în plus că absolvenții școlilor românești pot concura cu cei de la școlile ucrainene, chiar susținând testele în limba ucraineană. Or, la Școala medie nr.10 din Cernăuți, cu o istorie biseculară, se face serios carte.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

 

31 07 2020 LC site 3 31 07 2020 LU site SCOALA DE LA ROSA 1 31 07 2020 LС site SCOALA DE LA ROSA 2

Добавить комментарий