Marea Britanie a anunțat când va ieși oficial din EU

1-1-24-900x600

Premierul britanic Theresa May spune că guvernul său este aproape să definitiveze planul prin care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, stabilind deja data la care Regatul Unit va pune în aplicare votul referendumului de anul trecut, relatează BBC News.

Proiectul de lege privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, pe care Guvernul britanic îl va supune aprobării Parlamentului, va stabili pe 29 martie 2019, la ora 23.00 GMT, data ieșirii efective din UE, a anunţat ministrul însărcinat cu Brexitul David Davis, relatează Reuters.

„Am ascultat membri ai publicului și ai parlamentului și am făcut această modificare pentru a elimina orice confuzie sau preocupare privind sensul „zilei ieșirii” (din UE)”, a declarat ministrul pentru Brexit, David Davis. „Acest pas important demonstrează abordarea noastră pragmatică a acestei legislații vitale”, a adăugat el.

Susţinătorii cei mai convinşi ai Brexitului se tem că lentoarea negocierilor cu Bruxellesul şi o eventuală opoziţie faţă de „divorţ” ar putea să amâne ieşirea efectivă a regatului din Uniune.

Data de 29 martie decurge din ziua aleasă de premierul britanic Theresa May să activeze Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona – pe 29 martie 2017.

digi24.ro

Lasă un răspuns