Măsuri de securitate sporite la Odesa, după o tentativă de asasinat asupra unui activist local

Screenshot_9

Ministerul Afacerilor Interne a decis să consolideze prezența angajaților săi la Odesa, după ce un activist civic local, Oleg Mihailik, a fost ţinta unei tentative de asasinat, scrie portalul Odesa Media citat de Rador.

„Nu trebuie să permitem o nouă tentativă de asasinat. Ar putea destabiliza situația”, a declarat prim-viceministrul de interne, Serghii Iarovîi.

Astfel, începând de marţi, cartierele şi străzile din Odesa vor fi patrulate de polițişti și de membri ai Gărzii Naționale a Ucrainei. De asemenea, va fi verificată activitatea structurilor de forţă din Odesa, prim-viceministrul de interne subliniind că „este important să oprim orice încercare de presiune, intimidare sau chiar represalii împotriva reprezentanților organizațiilor patriotice și a altor organizații publice”.

Potrivit presei locale, la începutul lunii octombrie, ministrul de interne, Arsen Avakov, și procurorul general al Ucrainei, Iurii Luţenko, urmează să se deplaseze în regiunea Odesa.

Activistul Oleg Mihailik este internat într-un spital din Odesa, după ce a fost grav rănit prin împuşcare, pe data de 22 septembrie 2018. Anterior, activistul a cerut demisia şefului Direcţiei Generale de Poliţie din regiunea Odesa, Dmitro Golovin, şi a procurorului regional, Oleg Jucenko. Apropiaţii lui Oleg Mihailik consideră că tentativa de asasinat are legătură cu activitatea publică a activistului şi criticile aduse autorităţilor menţionate.

Добавить комментарий