Măsuri sporite de securitate la frontiera ucraineano-română

1455699031_56b9ce2d3eda0-5653f6ba55ac8

În regiunea Cernăuţi sunt aplicate măsuri sporite de consolidare a pazei frontierei cu România.

Serviciul pentru protejarea frontierelor a dispus aceste măsuri pentru supravegherea sporită a frontierei, în vederea prevenirii şi combaterii contrabandei şi a migraţiei ilegale, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă. Despre aceasta anunţă într-un comunicat de presă Serviciul de grăniceri din Ucraina.

„În timpul noii faze a operaţiunii speciale comune „Frontiera-2017” la frontiera ucraineano-română din regiunea Cernăuţi au fost dislocate rezervele de personal din cadrul Serviciului de grăniceri. Scopul principal al consolidării acestei zone de frontieră este combaterea criminalităţii organizate în zona regiunii Cernăuţi şi eliminarea contrabandei cu ţigări”, s-a menţionat în comunicat.

Pe lângă suplimentarea personalului militar, această zonă de frontieră va fi consolidată şi cu mijloace tehnice. Patrularea frontierei se va efectua şi cu ajutorul dronelor echipate cu camere de supraveghere modeme. În plus, aeronavele de frontieră „Diamond” efectuează deja zboruri de-a lungul graniţei ucraineano-română şi ucraineano-moldovenească.

Decizia privind aplicarea de măsuri sporite de securizare a frontierei ucraineano-române a fost luată după recentul conflict dintre un grup de localnici şi grănicerii de la Pichetul din Seleatyn. Oamenii locului au fost prinşi în timp ce transportau un lot important de ţigări de contrabandă. Grănicerii au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă în plan vertical din cauza comportamentului agresiv al oamenilor care au încercat să ia cu forţa ţigările confiscate.

Добавить комментарий