Memorandumul de înțelegere și cooperare reciprocă între Ucraina, Georgia şi Moldova, semnat la Tbilisi

2-134

O nouă rundă de discuții în cadrul platformei trilaterale de comunicare între Ucraina, Georgia și Moldova a avut loc miercuri la Tbilisi.

Ministrul pentru teritoriile temporar ocupate şi persoanele intern strămutate al Ucrainei, Vadim Cernyș împreună cu ministrul de stat al Georgiei pentru reconciliere și egalitate civică, Ketevan Tsikhelashvili și viceprim-ministrul pentru Reintegrare al R. Moldova, Cristina Lesnic, au abordat o serie de probleme de interes comun ce vizează conflictele nesoluționate.

La finele întrevederii a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere și cooperare reciprocă între Ministerul pentru teritoriile temporar ocupate şi persoanele intern strămutate al Ucrainei, Oficiul Ministrului de Stat al Georgiei pentru reconciliere și egalitate civică și Biroul politici de reintegrare al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova.

Prin acest document s-a instituit o platformă trilaterală interdepartamentală pentru realizarea schimbului de bune practici în domeniul politicilor de reintegrare a teritoriilor care nu sunt sub controlul statelor Părți și inițierea cooperării regionale aprofundate întru identificarea modalităților de sprijin reciproc.

Lasă un răspuns