Mențineți frumusețea tenului și pe timp de iarnă

657

Am intrat în perioada când vremea geroasă își poate lăsa amprenta asupra tenului.  Nu vă îngrijorați, înarmați-vă cu răbdare și urmați cu conștiinciozitate sfaturile  ce urmează.

657Machiajul hibernal pe înțelesul oricui

Pentru a preîntâmpina us­carea pielii feței, pentru a-i menține prospețimea și vigoarea, folosiți formule hidratante și nutritive adaptate tipului dvs. de ten atât dimineața, cât și seara. Vor compensa activitatea mai redusă a glandelor sebacee, fenomen absolut  normal în anotimpul rece. Înainte de a pleca de acasă, neapărat protejați-vă  pielea cu un strat de fond de ten sub formă de cremă, menit să reziste intemperiilor. Alegeți nuanțele fardurilor astfel, încât să mascheze luciul inestetic dat de cremele grase și să ofere un aspect elegant. Preferați culorile mate pentru obraji, cele fumurii pentru umbrirea pleoapelor. Subliniați conturul gurii cu un gloss în tonuri fructate, care inspiră tinerețe și vioiciune. Obligatoriu este ca la sfârșitul zilei să vă demachiați corect, curățindu-vă inclusiv buzele. Excesul de celule moarte trebuie îndepărtat și din această zonă a feței, abia apoi putându-se aplica un balsam de întreținere, care să hidrateze, să limiteze iritațiile și să prevină apariția fisurilor.

Pentru a scoate în evidență frumusețea ochilor, definiți-i cu roz pal sau cafeniu deschis, în funcție de iris și de momentul zilei. La modul general, nuanțele neutre se potrivesc foarte bine iarna. Un strat albastru marin sau chiar roșcat, va sublinia profunzimea machiajului fiind mai de impact decât negru.

Sprâncenele pot fi creionate și ușor îmbogățite, lăsând ca accentul să cadă pe ochi.

Dacă  vreți să acoperiți o iritație, un punct negru sau un coș de pe față, nu folosiți un corector prea deschis la culoare, pentru că riscați să atrageți și mai mult atenția.

Dacă epiderma se usucă și se exfoliază

Acest fenomen este de obicei consecința faptului că epiderma nu s-a adaptat încă la condițiile atmosferice: frig, vânt, ninsoare. Ca să contracarați efectele nefaste, folosiți o cremă hidratantă, grasă, care pătrunde repede în piele, protejând-o. Puteți utiliza cu încredere și un preparat obținut rapid în condiții casnice prin omogenizarea unei lingurițe de unt moale, tot atâta cremă nutritivă și o linguriță zeamă de lămâie. Ungeți fața, gâtul și decolteul, pe pielea curată. Untul este foarte bogat în vitamina A, iar zeama de lămâie este o importantă sursă de vitamina C, ambele esențiale în păstrarea sănătății pielii.

Aplicați tratamentul de fiecare dată înainte de a ieși din casă.

Pentru îngrijirea buzelor

În mod cert buzele au de suferit în acest sezon rece. Vântul le usucă și le face să se exfolieze, uneori  până la sânge. La acest proces de degradare contribuie, desigur, și obiceiul unora de a le umezi des cu salivă. Dacă mai sunteți și fumătoare, situația este și mai gravă, căci fumul țigaretelor are un binecunoscut efect deshidratant. E de dorit să consumați multe lichide, în special, sucuri naturale pe tot parcursul zilei, chiar dacă nu vă este neapărat sete. În fiecare seară, ungeți-vă buzele cu o cremă grasă într-un strat mai gros. Dacă buzele totuși au crăpat, tamponați-le cu vată înmuiată în ulei de măsline călduț. Frecați-le apoi foarte ușor cu degetul, pentru a elimina pielea descuamată. Folosiți un balsam de buze, pe care îl lăsați să acționeze 30 de minute.

Dacă aveți edeme și pete roșii

Folosirea în exces a produselor de îngrijire din comerț, contactul prea des cu apă fierbinte și săpun, peelingurile prea dure, măștile cosmetice aplicate foarte des extrag din piele grăsimile de protecție și ea reacționează exagerat la agenții externi: vânt, frig, uscăciune, ori exces de umiditate. Folosiți pentru curățarea tenului săpun lichid cu adaos de cremă sau chiar lapte proaspăt, degresat, ușor încălzit.

Добавить комментарий