Mesaj poetic de primăvară de la elevii români din clasa întâi din Cernăuți

Screenshot_1

La una dintre cele mai vechi școli românești din nordul Bucovinei – Școala medie nr.10 din suburbia Roșa a Cernăuțiului – elevii sunt educați în spiritul tradițiilor populare, iar la cele mai importante sărbători vin îmbrăcați în costume naționale. În muzeul școlii se păstrează costume naționale românești din suburbie, care au un specific al lor, întâlnit numai la Roșa și menționat de etnografi.

La sărbătoarea cămășii brodate, marcată în Ucraina la 21 mai, s-au alăturat și cei 28 de elevi din clasa întâi de la Școala nr. 10. Învățătoarea Iana Ostafi i-a dat fiecărui elev să învețe câte o poezie despre Ucraina în limba ucraineană, iar părinții elevilor, entuziasmați de ideea învățătoarei, și-au îmbrăcat odraslele în costume naționale și au filmat declamarea de către ei a poeziilor. Învățătoarea Iana Ostafi a montat filmările și s-a primit un mesaj poetic patriotic și de primăvară.

Poate în condițiile obișnuite această acțiune s-ar fi desfășurat după un alt scenariu, dar, în pofida învățământului la distanță, ea nu și-a pierdut din farmec. Elevii români din clasa întâi au demonstrat că declamă cu inspirație și poezii în limba ucraineană.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Lasă un răspuns