Meșter faur – mâini de aur

70205973_1049537655417863_4775167239810711552_n

Anume așa se spune despre oamenii care muncesc mult, sunt pricepuți, știu să facă lucruri frumoase, lucruri  deosebite.
Cei trei meșteri pe care îi vedeți în fotografia dată sunt locuitori ai satului Pătrăuții de Jos. Sunt oameni harnici, stimați de toată lumea, cunoscuți și apreciați de toți.

Primul din stânga este Constantin Schipor. Toată viața acest om modest, vesel, ingenios lucrează  cu lemnul. Mobilă, uși și geamuri, garduri, colacuri la fântâni, alte obiecte din lemn, pot fi găsite în multe gospodării ale sătenilor, dar și prin alte sate din Bucovina. Lucruri făcute de mâinile lui se pot vedea pe la biserici, mănăstiri, școli, grădinițe, spitale…

Cel din dreapta este Constantin Gavriloe, de asemenea un om harnic și la casa proprie și atunci când este solicitat fie la instituții și organizații, cât și la gospodari particulari. Voi mai adăuga că este și vecinul meu

Ambii sunt și prieteni, și colegi de lucru.

Cel din mijloc este Vasile Gheorghian, de asemenea meșter la lemn. El, ca și colegul de breaslă Constantin Schipor, are la casa proprie un atelier particular de meșteșugărie la care în permanență lucrează cu pasiune. Din mâinile lui ies mereu lucruri frumoase și de valoare. Aici, voi adăuga că a fost colegul meu de clasă.

Toți cei trei meșteri sunt și consilieri bisericești, oameni de omenie și stimați în sat și în satele din împrejurimi.

În fotografia alăturată îi vedeți lăngă noua fântână din ograda bisericii din satul Pătrăuții de Jos. Totul ce este din lemn este făcut de mâinile lor. Au reușit să termine această construcție până la resfințirea bisericii, ce a avut loc la finele lunii august, anul curent.

Să le dorim succese, sănătate, spor în toate și Doamne ajută!

                                    Eleonora Schipor

 

Добавить комментарий