„Mica enciclopedie herțeană” a lui Viorel Ghiba

viorel ghiba копия

Dacă s-ar apuca cineva să alcătuiască o Enciclopedie a Ținutului Herța din zilele noastre, neapărat ar apela la materialele publicate în paginile „Gazetei de Herța” de Viorel Ghiba. Numele lui Viorel Ghiba din Ostrița Herței a apărut în presa scrisă cu mult înainte de a fi creat ziarul raional „Gazeta de Herța”. În calitate de corespondent netitular el trimitea la publicațiile românești din regiune articole despre evenimente semnificative din satul natal și din raion, schițe despre oamenii locului.

Cu un an înainte de încheierea secolului al XX-lea, domnul Viorel Ghiba devine titular al refacției ziarului raional „Gazeta de Herța”, căreia i-a consacrat două decenii de viață.  Susține cu regularitate rubrica „Destine”, care se bucură de apreciere în rândurile cititorilor. Sunt destine luminoase  ale contemporanilor noștri, oameni de diferite vârste și profesii, care contribuie la prosperarea raionului, a comunității.

Viorel Ghiba s-a încadrat cu mult succes și ardoare în activitatea Societății „Golgota”. A semnat mai multe relatări despre locuitorii din raion, jertfe ale regimului totalitar.

Cu prilejul jubileului de 70 de ani, cele mai sincere felicitări îi adresează și colegii-ziariști de la ediția „Libertatea Cuvântului” online, dorindu-i multă sănătate,  primăveri frumoase și senine înainte.

La mulți ani!

„Libertatea Cuvântului” – www.luberti.com

Lasă un răspuns