Mihai GROSU: Legea privind vămuirea mașinilor cu înmatriculare străină trebuie revizuită

Screenshot_1

În timpul unei întâlniri cu jurnaliștii, domnul Mihai Grosu, candidat în deputați pentru Rada Supremă (Circumscripția electorală nr. 203), a declarat că sprijină proprietarii de mașini cu înmatriculare străină. Potrivit lui, maşina nu e un lux, ci o necesitate. Din păcate, foarte mulți cetățeni nu-și pot permite să cumpere autoturisme noi. De aceea, au fost nevoiți să procure mașini second-hand cu numere de înmatriculare europene. „Trebuie eliminate schemele corupte. În calitate de parlamentar voi aborda chestiunea privind reducerea substanțială a taxelor percepute la vămuirea mașinilor cu numere de înmatriculare străine. Legalizarea mașinilor Clasa A nu trebuie să depășească 1000-1500 euro, iar pentru cele mai vechi – 300 de euro. În aceste condiții veniturile în Bugetul de stat vor crește, deoarece oamenii vor cumpăra mai multe mașini”, a menționat domnul Mihai Grosu.

Zilele trecute, în timpul unei vizite în regiunea Transcarpatia, Președintele Volodymyr Zelenskyi a declarat că după alegerile parlamentare din 21 iulie, va iniția revizuirea legislației privind vămuirea mașinilor cu numere de înmatriculare europene. Volodymyr Zelenskyi spune că va apela la toate mecanismele legale, iar șoferii nu trebuie să se teamă de amenzile cosmice prevăzute de legea adoptată de actualii parlamentari. De menționat că proprietarii de mașini cu numere străine de înmatriculare au organizat în repetate rânduri proteste de amploare, solicitând să fie modificată legea referitoare la legalizarea autovehiculelor străine.

Reamintim că legea privind vămuirea mașinilor cu numere străine de înmatriculare urma să intre în vigoare la 24 mai a.c. Ulterior a fost amânată pentru 22 august a.c. Potrivit legii, pentru depășirea perioadei de ședere în țară, șoferii riscă amenzi drastice sau confiscarea autovehiculului. Valoarea amenzilor depinde de durata întârzierii șederii și variază de la 8,5 mii la 170 mii de grivne.

Lasă un răspuns