Mihail Saakashvili: Este o ruşine că Ucraina a întrecut Moldova la nivelul de sărăcie. Moldovenii nici măcar ieşire la mare nu au! (VIDEO)

55efb887c36188aa018b45ce

Guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakashvili, care a anunţat recent că demisionează din funcţie şi începe un nou proiect politic, a ţinut un discurs marţi, 8 noiembrie, la un eveniment organizat la Odesa. Politicianul s-a plâns pe situaţia economică din Ucraina şi a subliniat faptul că până şi Republica Moldova stă mai bine la capitolul venit pe cap de locuitori şi infrastructură.

„Ucraina nu poate fi cea mai săracă ţară din Europa pe cap de locuitor. Aceasta este o ruşine. Elita politică a adus-o în situaţia de cea mai săracă ţară a Europei. Noi am întrecut Moldova. Moldovenii, cu tot respectul, se râd de noi. Ei au drumuri mai multe şi venit mai mare pe cap de locuitor. Ei nu au nici fier, nici petrol, măcar ieşire la mare nu au. 

Ucraina nu le-a dat multe lor, dar ei nu trăiesc atât de sărac ca şi ucrainenii. Obligaţiunea noastră sfântă este să facem ca Ucraina să nu fie mai rea ca Anglia, Franţa, ne mai vorbind de Polonia, iar Ucraina are tot potenţialul pentru asta”, a declarat Saakashvili în cadrul unui eveniment la Odesa, transmis de postul de televiziune 112 Ucraina.

Sursa: adevărul.ro

Lasă un răspuns