Miliţia s-a pus pe treabă. Doi demnitari, reținuți în timpul ședinței de guvern

http://photo.unian.net

http://photo.unian.netŞeful Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina, Serhii Bocikovski, şi adjunctul acestuia, Vasyl Stoeţki, au fost reţinuţi, miercuri, pentru fapte de corupţie, cei doi fiind încătuşaţi în sala de şedinţe a Guvernului, unde participau la o reuniune a Executivului. Organul de urmărire penală a declarat că autorităţile au declanşat o anchetă în cazul celor doi demnitari la cererea unor parlamentari.
Bocikovski şi Stoeţki sunt suspectaţi că ar fi comis fapte de corupţie prin organizarea unei licitaţii privind mai multe achiziţii publice. Aceştia ar fi interzis companiilor care ofereau preţuri mai mici să participe la licitaţie.
Potrivit ministrului de Interne, Arsen Avakov, achiziţiile de stat au fost efectuate prin intermediul unor societăţi private, care în cele din urmă au transferat veniturile în conturile celor doi din Insula Jersey. Premierul Arseni Iaţeniuk a cerut agenţiilor din ţările occidentale “să se uite în toate tranzacţiile legate de aceste firme şi conturile, înregistrate în Cipru, pentru a fi siguri ca întreaga schemă frauduloasă să fie dezvăluită şi cei responsabili să fie pedepsiţi”. Zorean Şkireak, consilier al ministrului de Interne, a fost desemnat în funcţia de şef interimar al Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns