Ministerul Apărării dezvoltă un plan pentru retragerea forțelor și mijloacelor de pe linia de contact din Donbas

Screenshot_3

Ministrul Apărării al Ucrainei, Andrii Zahorodniuk, a declarat, într-un interviu acordat pentru Radio Svoboda, că Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene dezvoltă un plan pentru retragerea forțelor și mijloacelor de pe linia de contact din Donbas. Ministrul a ținut să precizeze că nu vorbește despre o retragere definitivă, ci despre separarea forțelor și mijloacelor, informează publicația Uawire.org.

,,Acest lucru trebuie făcut corect din punct de vedere tehnic, deoarece există deja poziții militare întărite și un întreg sistem de fortificații. Am discutat cu armata și cu Statul Major. Nimeni nu va face acest lucru fără pregătire. Vom rezolva corect acest aspect pentru a evita accentuarea riscurilor în timpul retragerii trupelor și, desigur, ne vom asigura că și cealaltă parte își retrage trupele», a precizat ministrul apărării.

Andrii Zahorodniuk a fost întrebat ce s-ar întâmpla dacă doar partea ucraineană își retrage trupele, iar separatiștii o ignoră, ministrul a precizat că „trupele nu vor fi retrase peste tot în același timp. O vom face în etape succesive. Și, de asemenea, va exista o supraveghere strictă pentru a ne asigura că acest lucru se face simultan de către ambele părți. Acest aspect este important. Aceasta nu este o concesie.»

,,Planul de retragere este în proces de elaborare. Statul Major lucrează în prezent la el. Desigur, acesta ne va fi prezentat și toate riscurile vor fi luate în considerare. Și, desigur, fiecare dintre aceste aspecte vor fi tratate. Toate problemele tehnice, logistice și de securitate, vor fi rezolvate”, a mai precizat Zahorodniuk.

 

Добавить комментарий