Ministerul Apărării: La Ilovaisk au fost uciși peste 200 de militari ruși

4F9CA720-A672-4A24-8818-95F7018E2EF3_w1200_r1_s

În luptele de la Ilovaisk, desfășurate în perioada 24-29 august 2014, au fost uciși peste 200 de militari ai armatei ruse, a declarat Oleksii Nozdracev, șeful Directei de cooperare cu civilii din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, la o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Apărării al Ucrainei.

Alți 300 de militari din Rusia au fost răniți în luptele de la Ilovaisk, a adăugat oficialul.

Informația a fost obținută „de la diferite agenții de informații” și confirmată de rezultatele propriei investigații, a spus reprezentantul ministerului apărării, notează Pagina de Rusia.

Anterior, Biroul Procuraturii Militare din Ucraina a raportat că pierderile ucrainene de la Ilovaisk se cifrează la 366 de luptători uciși și 429 răniți, circa 300 de ucraineni au fost luați prizonieri.

Comisia de anchetă înființată în Rada Suprema pentru a investiga circumstanțele tragediei de la Ilovaisk consideră că pentru pierderile mari suferite de partea ucraineană sunt vinovați fostul ministru al Apărării Valeri Gheletei și șeful Statului Major, Viktor Mujenko.

La mijlocul lunii august 2014, forțele ucrainene, care erau alcătuite în cea mai mare parte din voluntari, au reușit să preia controlul asupra orașului Ilovaisk. Însa, la 24 august au fost înconjurate și au suferit pierderi grele. Autoritățile insistă că acest lucru s-a întâmplat după ce trupele regulate ruse au intrat în zona operațiunilor militare din Donbas de pe teritoriul Rusiei.

Добавить комментарий