Ministerul Învățământului: Peste 1,3 miliarde grivne pentru reechiparea școlilor din țară

1 (1)

Anul acesta pentru reabilitarea și dotarea cu echipamente performante a unităților de învățământ din Ucraina, din bugetul de stat vor fi alocate o sumă record de peste 1,3 miliarde grivne. Școlile vor primi echipamentele noi deja în noul an școlar, a declarat în cadrul unei emisiuni a postului de radio „Gromadske Radio” Ivanna Kobernyk, consilierul ministrului Învățământului și Științei din Ucraina.

„Săptămâna trecută, pentru reechiparea cu utilaje și mijloace de învăţământ Guvernul a aprobat o hotărâre de a aloca suma de 1 miliard 385 milioane grivne. Suma respectivă este foarte imensă. Niciodată nu au fost alocați atât de mulți bani de la bugetul de stat pentru reutilarea școlilor. Aceasta este prima dată când reforma este lansată cu un astfel de sprijin substanțial din partea statului”, a spus Ivanna Kobernyk.

Potrivit ei, 40 la sută din fonduri vor fi direcționați către achiziționarea materialelor didactice pentru clasele primare, 40 la sută  —  pentru achiziționarea de mobilier școlar modern, restul 20 la sută ar trebui să fie utilizați pentru achiziționarea de echipamente de calculator.

După cum a subliniat consilierul, banii vor fi alocați tuturor unităților școlare din Ucraina. Suma alocată va depinde de numărul elevilor, iar achizițiile vor fi efectuate de autoritățile locale.

Добавить комментарий