Miniştrii de Externe ai Ucrainei și Rusiei vor încerca să relanseze procesul de pace în Donbas

30942-1_large-620x420

Ministrul ucrainean de Externe şi omologul său rus se vor întâlni, astăzi, la Berlin, pentru a încerca să relanseze procesul de pace în Donbas, discuţiile fiind mediate de miniştrii de Externe ai Germaniei şi Franţei.

Într-un interviu acordat publicaţiei Bild astăzi, înainte de întâlnire, ministrul german de Externe Heiko Maas a declarat că nu se aşteaptă ca relansarea procesului de pace să fie una uşoară.

„Perspectivele şi interesele Ucrainei şi Rusiei sunt foarte diferite din mai multe puncte de vedere”, a declarat Heiko Maas.

Discuţiile vor fi purtate între miniștrii Ucrainei, Rusiei, Germaniei şi Franţei, a declarat Maas.

„Nu vă vom lăsa în pace până nu vă veți rezolva conflictul de aici, din est”, i-a transmis Maas omologului său ucrainean Pavlo Klimkin, în cadrul vizitei sale în Ucraina.

Maas a declarat că speră să negocieze o dată la care să reînceapă procesul de pace şi să poată trimite o misiune ONU de menținere a păcii în Ucraina.

Oficialul german a declarat că ar vrea să organizeze discuţiile conform formatului Normandia, care include Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa.

Ultima oară când miniştrii de Externe ai celor patru ţări au discutat despre conflictul din Ucraina a fost în luna februarie anul trecut.

Lasă un răspuns