Ministrul de externe maghiar a refuzat  să meargă cu Klimkin în Transcarpatia

U.N. Secretary-General Ban Ki-moon and Hungarian Minister of Foreign Affairs Peter Szijjarto participate in the Ninth Ministerial-level Conference on Facilitating the Entry into force of the Comprehensive Nuclear Test-Ban Treaty during the United Nations General Assembly at the United Nations in Manhattan, New York September 29, 2015.  REUTERS/Andrew Kelly

Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a respins propunerea omologului ucrainean ,Pavlo Klimkin,  de a participa la o întâlnire în Transcarpatia pentru a discuta   pe marginea Legii Învățământului din Ucraina, notează  ziarul maghair   ”Magyar Nemzet”.

Luni, 9 octombrie, Peter Siyarto a vizitat Ujgorodul, unde sa întâlnit cu liderii organizațiilor maghiare  din Transcarpatia  și cu liderii bisericilor istorice pentru a coordona punctele de vedere.

Comentând propunerea repetată a lui Pavlo Klimkin de a vizita împreună Transcarpatia și de a discuta Legea Educației, Szijjarto a spus că colegul său ucrainean a întârziat. ”Opinia  ungurilor din Transcarpatia trebuia  aflată înainte de adoptarea legii”, a spus Peter Szijjarto.

Lasă un răspuns