Ministrul Educației din România a purtat discuții cu ambasadorul Ucrainei la București

ecaterina-andronescu-1023x550

Identificarea unor soluţii concrete pentru finalizarea negocierilor protocolului de colaborare bilaterală în domeniul educaţiei şi menţinerea învăţământului în limba maternă pentru românii din Ucraina s-au numărat printre temele discutate de ministrul Educației Naționale din România, Ecaterina Andronescu şi ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, comunică Serviciul de presă al ministerului educaţiei din țara vecină.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii, care a avut loc la 2 aprilie curent, cei doi oficiali au făcut un schimb de informaţii cu privire la reformele întreprinse recent de cele două ţări în domeniul educaţiei.

Ministrul român a subliniat necesitatea menținerii la standarde adecvate a învățământului în limba maternă pentru minoritatea română din Ucraina.

De asemenea, demnitarul român și-a exprimat disponibilitatea pentru organizarea unei întâlniri cu omologul ucrainean, Lilia Grinevici, în vederea identificării unor soluții concrete pentru finalizarea negocierilor protocolului de colaborare bilaterală în domeniul educației și menținerea învățământului în limba maternă pentru românii din Ucraina.

Добавить комментарий