Ministrul estonian de interne cere anularea călătoriilor fără vize pentru ucraineni

cms-image-000069382

 „Sunt niște homo sovieticus”.

Ministrul Afacerilor Interne al Estoniei, Mart Helme, a dispus examinarea posibilității anulării regimului fără vize pentru ucraineni, întrucât este îngrijorat de fluxul de migranți ai forței de muncă din Ucraina, notează ERR. Helme spune că  înțelege că nu va fi posibilă limitarea completă a migrației, dar consideră că Estonia ar trebui să poată decide cine, în ce cantitate, cât timp și în ce condiții ajunge în această țară. Ministrul a promis că va prezenta în această toamnă inițiative legislative relevante Parlamentului. În plus, politicianul a spus că liderii Partidului Popular Conservator (EKRE) au sugerat anterior că regimul fără de vize cu UE, va deveni pentru Estonia un cal troian. „Cei care vin aici nu sunt atât ucraineni, cât ruși din estul Ucrainei, ucraineni rusificați sau pur și simplu niște homo sovieticus. Această  puternică presiune migratorie  venită din Est asupra noastră  continuă să crească», a spus Helme.

Anterior, fiul  policianului estonian, care deține funcția de ministru al Finanțelor din Estonia, Martin Helme, s-a pronunțat împotriva migranților ucraineni. El a declarat că datorită migrației din Ucraina, estonienii ar putea deveni o minoritate în propria lor țară.

Reamintim că UE a introdus  regimul fără de vize pentru Ucraina la 11 iunie 2017. Ucrainenii au posibilitatea să călătorească în mod liber în țările UE, inclusiv  în Estonia, cu pașapoarte biometrice. De menționat că anterior Lituania și Estonia militau pentru nerecunoașterea în Europa a pașapoartelor rusești acordate locuitorilor din Donbas.

Libertatea Cuvântului

Добавить комментарий