Ministrul italian de Externe: „Dacă doriți să susțineți Ucraina, atunci susțineți rezistența Ucrainei”

26 08 2022 F 1

Miniștrii de externe ai Italiei, Luigi Di Maio, și Ucrainei, Dmytro Kuleba, au comentat declarațiile critice ale unor partide și personalități publice italiene cu privire la furnizarea de arme Ucrainei și sancțiunile împotriva Rusiei. După cum transmite Ukrinform, ei au spus acest lucru ca răspuns la întrebările unui jurnalist italian la un briefing comun la Kiev.

„Invazia rusă a Ucrainei a ridicat întrebarea: de ce parte ești? Nu există o poziție intermediară. Dacă doriți să susțineți Ucraina, atunci susțineți rezistența Ucrainei, oferindu-i asistență financiară și de apărare”, a spus Di Maio. Ministrul italian de Externe a remarcat că propaganda rusă încearcă să facă lumea să creadă că motivul prețurilor mari la energie sunt sancțiunile impuse acesteia. „Dar înțelegem că Rusia este cea care șantajează Europa cu problema gazelor. De aceea noi, împreună cu o Europă unită, luptăm pentru introducerea de restricții la prețul gazelor și diversificarea surselor de aprovizionare”, a accentuat Di Maio. Rezumând, el și-a exprimat speranța că astfel de declarații critice vor rămâne doar declarații, pentru că „nu poţi fi de partea libertății și de partea autocrației”. „Noi, ca guvern al Italiei, am decis să fim de partea libertății”, a subliniat ministrul de Externe.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a adăugat, la rândul său, că este necesar să vorbim sincer: acei oameni care folosesc diverse argumente pentru a critica furnizarea de arme către Ucraina spun de fapt următoarele: „Nu daţi Ucrainei arme, să Rusia câștigă cât mai curând posibil. Nu ne interesează câți ucraineni vor muri, câți oameni vor fi torturați și violați, câte orașe vor fi distruse. Ne dorim ca Rusia să câștige și suntem gata să acceptăm noua realitate care va apărea după această victorie”. Kuleba a adăugat că toți cei care se opun furnizării de arme Ucrainei, oricare ar fi argumentele lor, sunt cu adevărat pentru victoria răului asupra binelui, pentru victoria Rusiei asupra Ucrainei. În opinia sa, acești oameni nu ar trebui să aibă voie să conducă pe toată lumea într-o dezbatere fără sfârșit despre asta.

„Dacă privesc înainte, lasă-i să spună ce vor să spună și vor spune exact ceea ce am spus eu”, a rezumat Kuleba.

După cum s-a comunicat, ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, a părăsit „Mișcarea 5 stele” în iunie în semn de protest față de decizia partidului de a nu sprijini o rezoluție privind ajutorul pentru Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий