Ministrul ucrainean de Externe: O întâlnire bilaterală între președinții Ucrainei și Rusia este acum imposibilă

15_main

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina (MAE) nu a primit o propunere oficială din partea Kazahstanului privind organizarea în această țară a unei întâlniri  între președinții Ucrainei și Rusiei, a declarat joi Vadym Prystaiko, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei. El a subliniat că a aflat din mass-media despre inițiativa fostului președinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, de a organiza o întâlnire a președinților Ucrainei și Rusiei în această țară.

„Într-adevăr, am citit în mass-media că există o propunere de la Nursultan Nazarbaev. Încă nu am primit o propunere oficială cu privire la această inițiativă a Kazahstanului», a spus Prystaiko.

Potrivit lui, o întâlnire bilaterală între președinții Ucrainei și Rusiei este acum imposibilă.

 

„Nu planificăm acum o întâlnire bilaterală cu Putin. Planificăm o întâlnire  în formatul normand», a spus ministrul,  ca răspuns la o întrebare despre inițiativa lui Nazarbaiev.

De asemenea, Pristaiko și-a exprimat speranța că întâlnirea în formatul normand va avea loc până la sfârșitul acestui an.

El a mai spus că dacă summit normand ar arăta o lipsă de progres, acest lucru ar pune la îndoială posibilitatea instaurării  păcii  în contextul Acordurilor de  la Minsk.

 

Добавить комментарий