Miracolul broderiilor

28 04 2015 meridiane culturale 2

28 04 2015 вишиванка  тmrtidiane culturaleLa Muzeul de artă din Cernăuţi pentru a treia oară a fost inaugurată expoziţia „Miracolul broderiilor”, în cadrul căreia circa 50 de meşteri au prezentat 200 de lucrări unice. Cel mai mic participant la expoziţie are patru ani. Patru dintre autorii tablourilor brodate sunt bărbaţi.
Unele exponate vor fi vândute, iar banii câştigaţi vor fi direcţionaţi pentru a satisface necesităţile mili­tarilor ucraineni, parti­ci­panţi la Operaţiunea antiteroristă din Donbas.
În sala de muzeu sunt expuse ştergare, cămăşi brodate, tablouri şi icoane. Mai multe tablouri şi icoane au fost brodate de Dmytro Pavliuk. Tematica peisajului ucrainean este prezentă în panourile brodate de Liubov Vetlinska. Brodeza Lilia Şvaiţer a participat la ediţiile precedente ale Ex­poziţiei „Miracolul bro­deriilor” şi de data aceasta s-a pr­ezentat îm­preună cu fiica Oleksandra în vârstă de şase ani, care a brodat tabloul „Vreau să dansez”. Unele panouri reprezintă capodoperele arhitectonice ale Cernăuţiului.

 

 

28 04 2015 meridiane culturale 2

Lasă un răspuns