Mită pentru pașaport. Percheziții la birourile Serviciului de Stat pentru Migrație Cernăuți (FOTO)

WhatsApp Image 2020-02-13 at 18.35.04

Ofițerii Direcției teritoriale Hmelnyțkyi a Biroului de Stat pentru Investigații din Ucraina au efectuat 7 percheziții la sediul Serviciului de Stat pentru Migrație în regiunea Cernăuți și la biroul instituției din raionul Storojineț, într-un dosar privind trafic de influență și luare de mită.

Conform informațiilor preliminare, funcționarii Serviciului regional pentru Migrație Cernăuți sunt cercetați pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite după ce au pus la cale un mecanism de eliberare a pașapoartelor biometrice și buletine (ID-Card).

Percheziţiile au avut loc în birourile de serviciu ale funcţionarilor, la domiciliile acestora precum şi în automobilele personale. În timpul percheziției, au fost confiscate 150 mii grivne, 5 mii dolari americani și 1,5 mii euro, telefoane mobile, documente privind activitatea ilegală, etc.

Dacă vor fi vi găsiți vinovați, persoanele bănuite riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 de ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de 3 ani și confiscarea bunurilor.

WhatsApp Image 2020-02-13 at 18.35.02 WhatsApp Image 2020-02-13 at 18.35.03

Добавить комментарий