Moldova și România au convenit cu Ucraina asupra lansării unui nou format de cooperare trilaterală

15 09 2022 F 6

Acest lucru a fost anunțat de ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.  „Astăzi la Odesa i-am primit pe miniștrii de Externe ai Moldovei și României pentru a lansa un nou format trilateral. Împreună cu miniștrii energiei, ne-am concentrat asupra chestiunilor de securitate energetică și am convenit asupra implementării a mai multor proiecte care vor extinde livrările de energie electrică din Ucraina către Moldova și România”, a precizat el.

În special, au convenit să semneze un acord interguvernamental trilateral privind creșterea capacității de tranzit  pentru a mări volumul comerţului cu energie electrică.

La întâlnire au participat și reprezentanți ai autorităților naționale de reglementare și ai companiilor energetice de top din cele trei țări.

Potrivit comunicatului comun, miniștrii au condamnat în cel mai puternic mod posibil agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei; și-au exprimat disponibilitatea de a se alătura eforturilor diplomatice pentru a sprijini guvernul ucrainean și poporul ucrainean în lupta lor eroică pentru eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de ruși și restabilirea securității și stabilității în regiune; și-au confirmat disponibilitatea de a coopera strâns pentru a sprijini procesul de integrare europeană a Ucrainei și Republicii Moldova.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий