Moment de reculegere în memoria lui Toadere Captari (FOTO)

14 aprilie 2018 (15)

Moment de reculegere la Costiceni, în memoria renumitului instrumentist Toadere Captari.  Societatea Bibliotecarilor Bucovineni din regiunea Cernăuți, în colaborare cu Biblioteca și Casa de cultură din satul Costiceni, raionul Noua Suliță, au organizat sâmbătă, 14 aprilie 2018, un momentu de reculegere în memoria ilustrului rapsod, instrumentist și meșter popular Toadere Captari.

Evenimentul, organizat cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la nașterea fondatorului renumitei Orchestre de muzică populară „Izvoraș”, a început cu o slujbă de Te-deum oficiată de preotul paroh Aurel Pițu, de la Biserica „Sf. Ierarh. Nicolae” din Costiceni.

Cea de-a doua parte a manifestării consacrate lui Toadere Caprati s-a desfășurat în incinta Bibliotecii satului Costiceni, unde toți cei prezenți au evocat în discursurile lor personalitatea marelui artist.

La acțiune au participat Iulia Captari-Bidașcu, rapsod popular și totodată nepoata regretatului instrumentist, Vladimir Acatrini, președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni, Tudor Colac, cunoscutul etnolog, doctor în filologie și om de artă populară din Republica Moldova, Victoria Plevan, colaboratoare la Secţia Raională de Cultură Noua Suliţă, Vladimir Șeremet, conducătorul artistic al Orchestrei de muzică populară „Izvoraș”, Zinaida Smochină Rotaru, poeta populară din satul Costiceni, Vasile Rauț, vicepreședintele societății „Golgota” a românilor din Ucraina și alții.

Programul cultural s-a încheiat cu un mini-concert al grupului instrumental de muzică populară coordonat de profesorul de muzică la şcoala de cultură generală din Costiceni Vladimir Rața.

14 aprilie 2018 (22)

14 aprilie 2018 (43)

14 aprilie 2018 (60)

Lasă un răspuns