Moscova va acorda cetăţenia rusă separatiştilor din Donbas

d7d7ddaec9466736f2b7c65826f6dc7b

Vladimir Putin ar putea semna un decret prin care locuitorilor din zonele separatiste din Donbas să le fie acordat dreptul de a obține cetățenia Federaţiei Ruse în cadrul unei proceduri simplificate, potrivit Kommersant.

Șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Relaţia cu CSI, Leonid Kalaşnikov, a confirmat pentru Kommersant că «un astfel de decret ar putea fi semnat imediat după alegerile din Ucraina».

Se preconizează că decretul va permite ca locuitorii din autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk să poată obține pașapoarte rusești fără examenele obligatorii în astfel de cazuri și, în plus, fără a mai fi nevoie să respecte cerința de a fi locuit în Rusia o perioadă de cel puţin cinci ani, aşa cum prevede acum legislaţia rusă.

O sursă apropiată de conducerea separatistă din Doneţk a explicat că principala condiție pentru a obţine cetățenia Rusă va fi prezentarea «paşaportului» emis de republica autoproclamată şi predarea buletinului ucrainean.

La sfârșitul lunii martie, în Rusia a intrat în vigoare o serie de modificări aduse Legii cetățeniei, conform cărora președintele are acum dreptul să decidă categoriile de cetățeni străini și apatrizi care pot obţine cetăţenie rusă în cadrul procedurii simplificate.

Добавить комментарий