Muzicieni şi balerini din Ucraina, aplaudați îndelung la Suceava

497691maxim

Publicul sucevean i-a primit cu aplauze şi i-a răsplătit cu urale pe muzicienii şi balerinii din Ucraina care au susţinut joi, 21 decembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, un spectacol de înaltă ţinută, intitulat Regal Vienez. Într-un decor deosebit, desprins parcă din basme, cu castele strălucitoare, lumini multicolore, artiştii ucraineni au adus în faţa publicului sucevean, care a umplut până la refuz sala mare de spectacol, în ciuda preţului piperat la bilete (150 de lei sau 120 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari), celebrele valsuri vieneze, colinde şi cântece de iarnă care au adus un plus de valoare capodoperelor din secolele precedente, transmite monitorulsv.ro.

Muzicienii au interpretat cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, într-un concert care a cuprins opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner şi ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele XVIII şi XIX.

Orchestra a fost compusă din 36 de instrumentişti, sub bagheta dirijorului Volodymyr Sheiko, iar pe acordurile vieneze au dansat artişti ai Corpului de Balet „Aniko Ballet”, două perechi de balerini care, pe parcursul celor două ore de spectacol, au schimbat mai multe costume şi, prin graţie, eleganţă şi profesionalism, au cucerit publicul încă de la prima apariţie pe scenă.

Orchestra Simfonică Radio din Ucraina este recunoscută pentru arta sa pe plan naţional şi internaţional. Timp de mai multe decenii, activitatea Orchestrei a contribuit la îmbogăţirea tezaurului culturii naţionale muzicale. A produs mai mult de zece mii de înregistrări muzicale simfonice pentru Fondul Radio din Ucraina în decursul a 88 de ani de istorie creativă abundentă. A fost creată o colecţie unică, care cuprinde lucrările muzicii clasice naţionale, creaţiile compozitorilor ucraineni moderni şi capodoperele muzicii clasice mondiale. Orchestra a fost în ultimii şase ani în turneu prin ţări precum Coreea de Sud, Iran, Algeria, Tunisia, Spania, Portugalia, Italia, Franţa, Olanda, Luxemburg, Belgia, Polonia şi Belarus.

Lasă un răspuns