Nadia Savcenko a fost eliberată din arest preventiv (VIDEO)

maxresdefault

Tribunalul raional Brovary din regiunea  Kiev a decis, luni noaptea, ca aviatoarea Nadia Savcenko, reţinută anul trecut, să fie eliberată din arest preventiv, într-un dosar în care este acuzată că a pregătit un atentat în clădirea Radei Supreme.

Volodimir Ruban, fost șef al unui centru de eliberare a deținuților, judecat în același dosar, de asemenea, a fost eliberat din arest preventiv. Potrivit ziarului Korrespondent, cei doi au fost eliberaţi în condiţiile în care mandatul de arestare preventivă a expirat în noaptea de 15 spre 16 aprilie, iar instanța nu a avut timp să examineze solicitarea procuraturii de a prelungi arestul preventiv.

„Ies de aici ca o un om liber și voi lupta pentru Ucraina” – a declarat aviatoarea Savcenko, în aplauzele susţinătorilor prezenţi în sala de judecată.

Nadia Savcenko, aviatoare şi parlamentar declarat erou al Ucrainei, după ce a stat mai mulţi ani în detenţie în Rusia, este suspectată că a pregătit atentate în Parlament și în cartierul guvernamental din Kiev. În plus, anchetatorii suspectează că Savcenko şi Volodimir Ruban planificau asasinarea președintelui Petro Poroșenko.

Lasă un răspuns