Naftogaz a început să importe motorină din Belarus. Tranzacţia va permite acoperirea cererii în Ucraina

Screenshot_1

Naftogaz Ucraina a început să importe motorină din Belarus. Compania a ajuns la o înţelegere cu autorităţile de Minsk pentru a-i furniza 30 de mii de tone de combustibil Diesel.

Tranzacţia va permite Naftogaz să-şi sporească pentru luna septembrie de două ori vânzările de motorină pe piaţa ucraineană.

Autoritățile ucrainene primeşte ţiţei din Azerbaidjan. Din această cantitate, cele două rafinării produc anual doar două milioane şi jumătate de tone de produse petroliere, în timp ce cererea depăşeşte zece milioane de tone.

Anul trecut, Ucraina a importat produse petroliere în valoare de 5,5 miliarde de dolari. Conform unor statistici vamale ruse, aproximativ jumătate din sumă a fost plătită Moscovei.

În primăvara acestui an, Kremlinul a sistat toate livrările de petrol şi cărbune către Ucraina. La rândul său, Minskul cumpără petrol de la ruşi, fără a achita taxe vamale.

Produsele petroliere obţinute sunt vândute ulterior la un preţ mai mare. Practica a provocat nemulţumirea Kremlinului, avertizând că ar putea revizui preţurile de export în cazul Belarusului.

Добавить комментарий