NATO recunoaște aspiraţiile Ucrainei de a deveni membru cu drepturi depline al Alianței

630_360_1549534203-787

NATO recunoaște aspiraţiile Ucrainei de a deveni membru cu drepturi depline al Alianței și subliniază necesitatea continuării reformelor, a declarat un reprezentant al NATO pentru ziarul Evropeiska Pravda, comentând decizia de joi a Radei Supreme de a vota un proiect de lege pentru înscrierea în Constituţia Ucrainei a aspiraţiilor de aderare la NATO şi la UE.

Recunoaștem aspirațiile Ucrainei de a se alătura Alianței, iar solidaritatea NATO faţă de Ucraina este fermă”, a declarat reprezentantul Alianţei, fără a aprecia în vreun fel decizia parlamentarilor ucraineni de a înscrie în Constituţia ţării aspiraţiile de aderare la NATO şi la UE.

Salutăm progresele înregistrate în procesul de implementare a reformelor și încurajăm Ucraina să continue aplicarea reformelor. Este esențial pentru prosperitate și pace în Ucraina și pentru stabilitate în regiunea euroatlantică” – a declarat reprezentantul Alianței, notează Rador.

Amintim că deputații ucraineni au votat, joi, în lectură finală, înscrierea în Constituţie a obiectivelor ţării de aderare la NATO şi la Uniunea Europeană, modificarea legislativă, iniţiată de preşedintele Petro Poroşenko, fiind aprobată de 334 de parlamentari. Ulterior, Ambasada SUA la Kiev a scris pe contul său de Twitter că susține introducerea în Constituţia Ucrainei a aspiraţiilor de aderare la UE şi la NATO, salutând, astfel, decizia parlamentarilor ucraineni.

Lasă un răspuns