Nicolae Ciucă a fost numit prim-ministru interimar al României

ciucă

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a numit luni seara pe ministrul apărării, Nicolae Ciucă, ca premier interimar, după ce șeful Guvernului, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia, potrivit Digi24.ro, scrie Libertatea Cuvântului.

Președintele României a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României și l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului guvern, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale. Șeful statului a semnat decretele în acest sens.

În cursul zilei de luni, după ce Ludovic Orban a fost chemat de Klaus Iohannis la o discuție privată la Palatul Cotroceni, liderii partidului au avansat numele lui Ilie Bolojan, actualul președintelui CJ Bihor, pe cel al ministrului Apărarii, Nicolae Ciucă, dar și pe al ministrului de finanțe, Florin Cîțu, pentru funcția de premier.

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL în octombrie și a candidat la alegerile parlamentare pentru un loc în Senat.

Fost șef al Statului Major, generalul Nicolae Ciucă a cerut trecerea în rezervă anul trecut, când a fost propus să ocupe funcția de ministru al apărării, întrucât standardele NATO impun ca această funcție să fie ocupată de un civil. În perioada pandemiei, Ministerul Apărării s-a implicat în gestionarea crizei sanitare, furnizând inclusiv manageri militari pentru spitalele aflate în dificultate.

Potrivit Wikipedia,  Nicolae Ionel Ciucă (n. 7 februarie 1967, Plenița, Dolj, România) este un general de armată și politician român care ocupă în prezent funcția de prim-ministru interimar al României. De la 1 ianuarie 2015 până pe 29 octombrie 2019 a fost Șeful Statului Major General. L-a înlocuit pe Ștefan Dănilă, care a fost Șeful Statului Major General în perioada 28 decembrie 2010-1 ianuarie 2015. În data de 28 octombrie 2019 a fost semnat de către Klaus Iohannis, președintele României, decretul de trecere în rezervă.  În data de 4 noiembrie 2019 a preluat mandatul de ministru în cadrul Ministerului Apărării. În data de 7 decembrie 2020 a fost numit prim-ministru interimar.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий