Noi cărți pentru Biblioteca din Părăuții de Jos

75406499_1130976257274002_1547920992460865536_n

Zilele trecute doi domni din orașul Botoșani, însoțiți de dl Ilie Popescu, doctor în filologie, președintele Societății regionale „Golgota”, au fost oaspeții bibliotecii din satul Pătrăuții de Jos, raionul Storojineț.

Domniile lor, au venit cu o donație de carte pentru biblioteca noastră sătească. Au adus toate volumele scriitorului francez Jules Verne în limba română. 40 de volume au intrat în posesia bibliotecii noastre sătești.

Cărțile respective au fost aduse din partea Uniunii Vatra Românească — Filiala Județeană Botoșani, prin intermediul domnilor Paul-Mircea Iordache și Dragoș Teișleanu. În afară de volumele respective, domnii au mai adus câteva numere ale revistei „Vatra noastră românească” , dar și câteve volume de carte proprie, publicistică, eseuri etc. ale domnului Iordache.

Cărțile au fost primite de doamna bibliotecară șefă Maria Ștefureac. Domnia sa le-a mulțumit frumos, le-a făcut o excursie prin biblioteca pătrăuceană, frumos și cu mult gust estetic amenajată, le-a povestit pe scurt despre istoria bibliotecii, despre prezentările de carte, întâlnirile cu oameni de vază, recitalurile poetice, alte măsuri interesante organizate în permanență la această instituție de cultură și  literatură.

Deoarece n-am putut fi prezentă la întâlnirea respectivă, din motive obiective, doamna Maria m-a rugat să scriu o scurtă informație despre acest eveniment.

Le mulțumim membrilor Uniunii Vatra Românească, domnilor care au venit de la Botoșani pentru a aduce aceste cărți la biblioteca noastră. Îi suntem recunoscători și consăteanului nostru, Cetățeanului de Onoare a satului Pătrăuții de Jos, dl Ilie Popescu, pentru că a avut grijă de cărțile respective să ajungă la biblioteca noastră.

Sperăm că vom mai beneficia de asemenea donații, îmbogățind astfel fondul de carte românească în biblioteca noastră.

                            Eleonora Schipor, profesoară, membră a Uniunii Bibliotecarilor bucovineni

Добавить комментарий