Noi proteste anti — COVID la Cernăuți

54rpukkeu34ek_605x320

Vineri, 5 martie, repezentanții restaurantelor au organizat în fața sediului Administrației Regionale de Stat Cernăuți  o acțiune de protest contra măsurilor anti-coronavirus. Potrivit molbuk.ua, aproximativ o sută de persoane au venit la protestul anunțat. Aceștia solicită și să li se permită să lucreze în timpul carantinei.

„Una din solicitrile noastre este ca Consiliul Regional să apeleze în cele din urmă la Rada Supremă, pentru ca se ni se ofere anumite înlesniri. Nu am fost scutiți de plata impozitelor. Înțelegem situația cu virusul, dar a trecut un an și  noi nu vom rezista în fața celui de-al treilea val”, s-a plâns Oleksandr Dovganyci,  președintele organizaiei BORȘ.

De menționat că la data de 3 martie întreprinzătorii de la Piața Kalynivska din Cernăuți au protestat contra măsurilor anti- coronavirus. Demonstranții au ieșit în fața  sediului Administrației Regionale de Stat pentru a revendică dreptul constituțional la muncă și renunţarea la măsurile severe anti-coronavirus.

Un protest similar a avut loc  și pe 1 martie.

De precizat că începând de luni, 1 martie, regiunea Cernăuți a intrat în zona „roșie”. Decizia corespunzătoare a fost luată de către Comisia de stat pentru securitatea ecologică, tehnogenă și situațiile de urgență.

În „zona roșie” este interzisă funcționarea unităților alimentare, de divertisment,  centrelor comerciale, cinematografelor, teatrelor, instituțiilor de învățământ (cu excepția grădinițelor), sălilor de sport și  a piețelor nealimentare.

În schimb, au permisiunea să funcționeze băncile, farmaciile, benzinăriile, magazinele veterinare și toate magazinele alimentare.

Reamintim că în ultimele 24 de ore în regiunea Cernăuți au fost confirmate 561 de cazuri noi de COVID-19. Bilanțul infectărilor de la începutul epidemiei în regiune  a ajuns la 57 315 de cazuri. 45 718  pacienți s-au vindecat, iar 1 060  au decedat.

De la începutul epidemiei în Ucraina au fost confirmate 1 384 917 de cazuri de COVID-19. Noul coronavirus a provocat până în prezent 26 763 de decese.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий