Noua mișcare politică din Germania dorește să pună capăt «epocii înghețului» în relațiile cu Rusia

germania

 

Noua mișcare politică de stânga „Get Up» (Ridică-te)  condusă de deputatul german Sahra Wagenknecht (în imagine), cere  revenirea la calea consolidării păcii și încheierii „epocii  înghețului» în relațiile cu Rusia, notează Evropeiska Pravda, cu referire la  versiunea rusă Deutsche Welle.

Wagenknecht și tovarării săi de idei nu sunt primii care au cerut apropierea Berlinului de Moscova. Deseori declarațiile lor sunt citate de mass-media rusă. Potrivit Tagesspiegel, mișcarea „Get Up» în ultimele luni a atras atenția presei rusești, în special a canalului RT. Mișcarea „Get Up», după cum notează Tagesspiegel, va trimite în curând un nou semnal de apropiere față de Rusia. În decembrie este planificată publicarea unei cărți intitulată „De ce avem nevoie de pace și prietenie cu Rusia».

Articolele din această carte  au fost scrise de politicieni apropiați mișcării și de figuri publice din diferite partide germane, unite în dorința de a întări relațiile cu Moscova. În lista autorilor  figurează trei foști lideri ai Partidului Social Democrat — Oscar Lafontaine, Matthias Platzeck și Sigmar Gabriel, precum și istoricul Peter Brandt, fiul fostului cancelar al Germaniei, Willy Brandt și politicianul bavarez Peter Gauvailer.

Добавить комментарий