„Nu sunteți singuri, vă suntem alături!”

11 05 2022 F 10

Întâlnire cu mediul asociativ românesc din Ucraina

Cererile aprobate din cadrul programului de granturi „Sprijinirea comunităților românești din Ucraina” intră în etapa de contractare. Reprezentanții Departamentului pentru Românii de Pretutindeni s-au întâlnit marți, 10 mai, cu mediul asociativ românesc din Ucraina, în vederea oferirii de asistență în eficientizarea contractării și implementării granturilor.

„Nu sunteți singuri, vă suntem alături! Apreciez eforturile mediului asociativ din Ucraina de a avea grijă de comunitate, de copii, de tradiții, folclor, de tot ce e mai sfânt pentru neamul românesc”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Cu ocazia acestei întâlniri, au fost împărtășite și concluziile vizitei delegației DRP în regiunea Cernăuți, Ucraina. Construirea unei colaborări bilaterale valoroase și echitabile a stat la baza dialogului cu autoritățile regionale și locale din regiunea Cernăuți.

„Dialogul poate construi poduri, nu ziduri. Poate rezolva lucruri care par imposibile. Solicitările pe care le-am transmis autorităților ucrainene din partea comunității au fost ascultate și am primit confirmarea că vor fi luate în considerare”, a adăugat demnitarul DRP.

Добавить комментарий