Numărul cazurilor de infertilitate, în creştere

38-schwangerschaftswoche-ssw

În ultimii ani natalitatea a scăzut în mod dramatic în regiunea Cernăuţi, susţin medicii. Cazurile se referă atât la infertilitatea masculină, cât şi la cea feminină sau de cuplu. Medicii fac referire şi la creşterea exagerată a vârstei la care se doreşte conceperea unui copil. Perioada ideală pentru conceperea unui copil e între 18-25 de ani. Alţi factori care duc la infertilitate sunt cei de mediu, stresul, toxicitatea, folosirea tranchilizantelor.

„Pe parcursul primului trimestru al anului 2017 s-au născut 2.299 copii, adică cu 126 de copii mai puţin decât în perioada analogică a lui 2016. Probabil această cifră va continua să scadă, deoarece şi numărul adolescentelor din regiune este foarte redus. Din păcate, diagnosticăm la minore cu vârsta până la 10 ani diverse boli inflamatorii la organele genitale şi tumori benigne şi maligne”, a declarat Oxana Anrieţ, directorul Departamentului regional în chestiunile Ocrotirii Sănătăţii.

În cadrul Centrului de Diagnosticare Medicală din Cernăuţi funcţionează Centrul de planificare familială şi reproducere umană. Aici activează 24 de specialişti calificaţi. La etapa actuală la evidenţa medicilor se află 305 persoane, 39 dintre care au fost diagnosticate cu infertilitate. Concomitent, în ultimii ani, graţie eforturilor depuse de medici, în regiunea Cernăuţi numărul avorturilor s-a redus semnificativ. În perioada 12-19 mai, la Cernăuţi este organizată săptămâna planificării familiale. Specialişti în domeniul medical vor oferi consultaţii gratuite cu privire la sănătatea reproductivă.

Добавить комментарий