Numărul incendiilor este în creștere

7d16214d09ad145b1b829665be27d106-1063x560-00-86

În anul curent se observă o creștere a numărului incendiilor în regiunea Cernăuți. De la începutul anului și până în momentul de față au fost înregistrate 512 incendii, față de 395 incendii în anul trecut. În orașul Cernăuți au izbucnit 161 de incendii, în flăcările cărora și-au pierdut viața trei persoane.

Secția orășenească a Direcției Serviciului de Stat pentru Situațiile de Urgență în regiunea Cernăuți atrage atenția cetățenilor asupra respectării regulilor de securitate antiincendiară.

În primul rând, se cere ținută sub control starea rețelelor electrice, la ea nu trebuie conectate concomitent mai multe agregate. Fumătorii nu trebuie să fumeze în pat, iar părinții trebuie să fie foarte precauți cu copiii, să nu le permită acestora să se joace cu chibriturile.

***

Recent a început vacanța de vară și copiii rămân acasă, mulți fără supravegherea părinților. Aceasta cauzează griji în plus pentru cei maturi. Este foarte important ca elevii să nu uite că odihna este odihnă, iar regulile de securitate cer o atenție sporită.

Ne adresăm părinților cu chemarea de a-i preveni permanent pe copii despre pericolul cauzat de incendiu și să le ceară respectarea regulilor de securitate. E știut lucru că paza bună trece primejdia rea.

V. KOLODRIVSKI,

șeful Secției orășenești a Direcției Serviciului

de Stat pentru Situațiile de Urgență în regiunea Cernăuți

Lasă un răspuns