Numărul victimelor afectate de noul virus în China, în creștere

417024

China a înregistrat vineri 25 de morţi şi 830 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, a informat Comisia naţională pentru sănătate.

Instituţia a adăugat că, în plus, autorităţile examinează 1.072 de cazuri suspectate de a face parte din epidemia provenind din oraşul Wuhan.

Precedentul bilanţ comunicat joi anunţase 18 morţi şi peste 600 de cazuri confirmate de contaminare, în majoritate în provincia Hubei, avînd oraşul Wuhan drept capitală.

Noul bilanţ a fost comunicat la puţin timp după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis să nu declare alertă internaţională în faţa acestui nou coronavirus.

Din cele 830 de cazuri, 177 sunt considerate grave, potrivit Comisiei, în timp ce 34 de pacienţi „vindecaţi” au putut părăsi spitalul.

În faţa crizei, regimul comunist a luat joi decizia nemaiîntâlnită de a pune în carantină metropola Wuhan şi pe cei 11 milioane de locuitori ai acesteia.

Alte oraşe din regiune au fost de asemenea izolate de lume, transporturile dinspre aceste localităţi fiind oprite.În total, circa 20 de milioane de persoane sunt blocate în regiune.

Lasă un răspuns