Nutriție și diete. Cura cu suc de morcovi și portocale

0 SUC de morcovi

Sucul de morcovi şi portocale este menit să completeze dieta, nu să fie o componentă majoră a acesteia. În ultimii ani, sucurile naturale au devenit din ce în ce mai populare. Unul dintre principalele motive ale acestui fenomen este faptul că sucurile ne ajută să pierdem în greutate într-un mod sănătos, fără a fi nevoie să ne înfometăm.  În general, sucurile naturale au un conținut scăzut de calorii, fiind însă bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și alți nutrienți esențiali ce susțin pierderea în greutate.

Care sunt beneficiile oferite de sucul de morcovi și portocale? Combinând aceste două ingrediente, vom obține o băutură detoxifiantă care îmbunătățește starea generală de sănătate, facilitând pierderea în greutate.

Atât morcovii, cât și portocalele aprovizionează organismul cu o cantitate semnificativă de antioxidanți ce susține eliminarea toxinelor care contribuie la depunerea grăsimii. Pentru a înţelege cum ajută  sucul de morcovi și portocale la pierderea în greutate, trebuie de cunoscut proprietățile fiecărui ingredient în parte.

Beneficiile morcovilor pentru scăderea în greutate. Morcovii au devenit unul dintre cele mai importante alimente în curele de slăbire. Motivul este faptul că această legumă este bogată în fibre ce facilitează digestia și eliminarea deșeurilor din organism, ajutându-l să funcționeze corespunzător.

Mai mult, morcovii sunt foarte sățioși, prevenind mâncatul între mese și consumul excesiv de calorii. Acest aliment stimulează detoxifierea, activează enzimele digestive și îmbunătățește abilitatea organismului de a elimina deșeuri.

Morcovii sunt un diuretic excelent, ajutând rinichii să elimine retenția de apă prin intermediul urinei. Aceștia sunt bogați în vitamine, minerale și apă, dar săraci în grăsimi și calorii.

Totodată, morcovul este un aliment termogen, adică poate îmbunătăți abilitatea organismului de a arde calorii, facilitând pierderea rapidă în greutate. În plus, această legumă are un index glicemic redus și este bogat în beta-caroten, vitamina A și potasiu.

Beneficiile portocalelor pentru pierderea în greutate. Portocala este una dintre cele mai bune surse de vitamina C. Astfel, acest fruct întărește sistemul imunitar și previne dezvoltarea mai multor boli. În același timp, portocalele sunt bogate în antioxidanți, care contribuie la regenerarea celulară, mențin sănătatea cardiovasculară și contribuie la sănătatea pielii.

Portocalele sunt foarte utile la pierderea în greutate. Acestea îmbunătățesc digestia, facilitează eliminarea toxinelor din organism și ajută la buna funcționare a ficatului. În plus, portocalele conțin acizi, antioxidanți și fibre care accelerează metabolismul, ajutând  să ardă  mai multe calorii și să slăbești.

Cum se prepară sucul de morcovi și portocale ce susține pierderea în greutate. Aflând care sunt beneficiile principalelor două ingrediente ale acestui suc de morcovi și portocale, vom prezenta pașii pe care trebuie să-i urmăm pentru a-l prepara, astfel încât să putem profita la maxim de toate proprietățile sale. În acest suc se adaugă şi pătrunjel verde, care la fel contribuie la micşorarea greutăţii corporale.

Ingrediente:  2 portocale, 2 morcovi, 1 cană (200 ml) de apă, 1 mână de pătrunjel.

Preparare. Se îndepărtează frunzele de pe tulpinile de pătrunjel, se toacă morcovii. Portocalele se taie în jumătăți.  Mai întâi se stoarce sucul portocalelor. Morcovii și pătrunjelul se pun într-un robot de bucătărie, se adaugă cana de apă și sucul de portocale obţinut. Se procesează ingredientele timp de câteva minute, până se obține o băutură omogenă. Sucul trebuie băut imediat ce a fost făcut. Cura se poate relua după o pauză de circa 3-4 săptămâni.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий