O bună parte din cetățeni nu vor mai primi SUBVENȚII pentru încălzire de la stat (VIDEO)

40400034

Aproximativ 15-20% dintre cetățeni care primesc subvenții de la stat pentru încălzire, în legătură cu introducerea unor noi norme, vor fi nevoiți să se adreseze la organele de protecție socială a populației pentru reaprobarea dreptului de a primi subvenția. Anunțul a fost făcut de Vitali Muzycenko, directorul Departamentului de Stat pentru Asistență Socială din cadrul Ministerului Politicii Sociale al Ucrainei.

„Cetățenii respectivi vor trebui să prezinte organelor de protecție socială un pachet de documente, o declarație, prin care se va determina dreptul acestora la subvenția de stat. Pentru acei cetățeni ale căror averi au rămas neschimbate, sau care nu și-au cumpărat nimic nou, iar în componența familiilor lor nu este înregistrată vreo persoană aptă de muncă fără venit – dreptul la subvenție va fi menținut automat”, a spus Muzycenko citat de Ukrainska pravda.

Trebuie de precizat că la 27 aprilie 2018 Cabinetul de Miniștri a adus câteva modificări la programul de acordare de subvenții pentru încălzire.

Potrivit noilor prevederi, odată cu începerea sezonului de încălzire, cetățenii care nu își vor declara toate averile, inclusiv cei care muncesc la negru, cei care dețin bunuri imobiliare de peste 200 de metri pătrați (case) și peste 120 de metri pătrați (apartamente) sau proprietarii autoturismelor produse în ultimii 5 ani, vor pierde automat subvențiile de stat.

Persoanele apte de muncă fără venit, care pretind la subvenții sunt îndemnate să se înregistreze la oficiile de ocupare a forței de muncă.

VIDEO: Deutsche welle Ucraina

Lasă un răspuns