O călătorie în ținutul subcarpatic

Screenshot_4

Anul de învățământ nu se încheie odată cu careul festiv al „ultimului sunet”. Pentru absolvenți urmează examenele, iar pentru ceilalți elevi – tabăra de vară. Este perioada excursiilor.

Înainte de vacanța cea mare, administrația Școlii medii incomplete nr. 17 din Cernăuți le-a organizat elevilor o excursie de neuitat în regiunea Ivano-Frankivsk. La această călătorie au participat 35 de copii împreună cu părinții. La dispoziția lor a fost pus un autobuz și un ghid foarte erudit, Maksym Dupeșko. Elevii din suburbia Roșa Stânca au vizitat Muzeul Oului Încondeiat din Kolomyia, unde au rămas încântați de acest meșteșug tradițional al huțulilor. Apoi au poposit la Iaremcea, la obiectivele turistice cunoscute în întreaga țară: cascada, peștera lui Dovbuș, au urcat pe stâncile din preajma orașului, de unde au admirat aceste locuri pitorești, de-o frumusețe nedescrisă.

La școala noastră se practică des excursiile, ca cea mai eficientă metodă de studiere a ținutului natal, de altoire la elevi a dragostei față de natură.

Elvira MARAŞCIUC,

profesoară la Școala medie incompletă nr. 17

cu limba română de predare din or. Cernăuți

Lasă un răspuns