„O carte pentru un frate”, colectă de carte în Drobeta-Turnu Severin pentru românii din regiunea Cernăuți

Untitled collage
„O carte pentru un frate” este sloganul campaniei desfășurate în această vară de Asociația „Eudava” din Drobeta-Turnu Severin (județul Mehedinți, România), care intenționează să strângă cărți pentru români din Ucraina și Republica Moldova, inclusiv pentru comunitatea românilor din regiunea Cernăuți. Potrivit organizatorilor, campaniei se va încheia pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române.
Reprezentanţii Asociaţiei „Eudava” spun că, în urma campaniei de strângere de carte, au înţeles că românii au o mare capacitate de mobilizare şi de implicare.
„Au trecut mai mult două luni de când am lansat campania şi continuăm să primim săptămânal colete din întreaga ţară. Cu surprindere şi bucurie am constatat că ultimele pachete conţin desene realizate de copii şi scrisori cu mesaje adresate semenilor din afara graniţelor ţării. Avem încă o dovadă clară de solidaritate faţă de fraţii noștri din Ucraina și Republica Moldova”, a declarat Alin Roateş, preşedintele Asociaţiei Cultural- Civică pentru Educaţie şi Dezvoltare „Eudava”.
Campania organizată de Eudava este o etapă premergătoare evenimentului din 31 august, „Ziua Limbii Române. Cu acest prilej, la Drobeta Turnu Severin, sunt aşteptaţi români din provinciile istorice, cărora le sunt destinate cărţile strânse în această campanie.

Lasă un răspuns