O companie americană a prezentat primul card SD din lume cu capacitatea de 1 TERABYTE

30606-12c921fb_945_556

La 25 septembrie în orașul german Koln, în cadrul expoziției Photokina, compania americană SanDisk – cel mai mare producător de chipuri de memorie flash, a prezentat un prototip de card SD care poate stoca 1 TB de date.

În urmă cu 16 ani, compania dată, a lansat primul card SD de 65 MB.  Acesta a fost un progres major  în acei ani. În anul 2014 SanDisk a prezentat cardul SD de 512 GB, ceea ce demonstrează că în doar doi ani compania a reușit să dubleze densitatea acestuia. Probabil că peste încă doi ani vom putea păstra chiar 2 TB de date pe un card SD, sau pe un nou format de stocare.

Potrivit companiei, noul card de memorie de 1 TB este axat pe cele mai noi tehnologii. Necesitatea specială pentru utilizarea cardului servește atunci când realizați fotografii sau video cu rezoluții foarte mari, precum și folosirea camerelor de supraveghere video.

Însă, data exactă când cardul de 1 TB de la SanDisk va ajunge pe piață, este necunoscută. Totuși, când aceasta va fi disponibilă pe piață, prețul cu siguranță la început va fi ridicat. Apropo, cartela de memorie de 512 GB care a fost lansat în 2014 de la bun început costa 800 dolari.

Lasă un răspuns