O companie care oferea locuri de muncă în străinătate a înșelat sute de ucraineni (VIDEO)

rabota-e1458640379747

În urma unei investigații jurnalistice s-a descoperit faptul că o firmă ucraineană care „oferea” locuri de muncă cetățenilor ucraineni în străinătate s-a reprofilat pe escrocherii.

Compania înșelătoare „KSD plus” le promitea celor câteva sute de clienți locuri de muncă în Uniunea Europeană, iar pentru serviciul prestat stabilise o plată în valoare de 300 de euro.

Potențialii lucrători și-au dat seama că au fost înșelați în clipa aceea când reprezentanții companiei nu mai răspundeau la telefon, iar ușile oficiului erau permanent încuiate. La urma urmei, oamenii indignați au hotărât să apeleze poliția.

Leonid, un bărbat din Kiev care intenționa să se angajeze în Belgia prin intermediul aceste companii, a declarat că suma totală dobândită prin înșelăciune poate ajunge până la 3 milioane de grivne, căci la momentul semnării documentele aceștia deja „colectase” 260 de cereri.

În același timp, Ministerul politicii sociale informează că compania respectivă, înregistrată pe Ivan Kolovertnyh, nu dispune de licență de stat pentru angajarea cetățenilor ucraineni în străinătate.

Добавить комментарий