O comunitate ortodoxă de rit vechi din Cernăuți (biserică lipovenească), a ieșit de sub jurisdicția Mitropoliei Moscovei

Screenshot_2

O comunitate ortodoxă de rit vechi (biserică lipovenească) din orașul Cernăuți a hotărât să părăsească Mitropolia Ortodoxă Rusă de Rit Vechi a Moscovei și întregii Rusiei. Anunțul a fost făcut de Serghii Buharov, specialist principal al Direcţiei pentru cultură, naţionalităţi, culte şi patrimoniu cultural a Administraţiei Regionale de Stat Cernăuți, transmite Agenția ACC, citată de Libertatea Cuvântului.

„Dorința comunității religioase de a părăsi Mitropolia Moscovei a fost precedată de o decizie a centrului clerical din Federația Rusă care a interzis preotului Leontie să mai oficieze slujbe. Cu toate acestea, el a continuat să activeze în ciuda amenințărilor de excomunicare”, a declarat Buharov.

Potrivit funcționarului, în apărarea slujitorului a sărit Consiliul regional al bisericilor, iar de acum înainte, biserica lipovenească de pe strada O. Koșovoi din Cernăuți, va fi autonomă și nu va avea relații de subordonare cu Mitropolia Moscovei.

 

Добавить комментарий