O delegație a orașului Horezu, județul Vâlcea, în vizită la Primăria orașului Hotin

1511347971_6

În perioada 19-21 noiembrie a.c, o delegație a Primăriei și Consiliului Local Horezu, județul Vâlcea, România, condusă de primarul Nicolae Sărdărescu a efectuat o vizită în orașul Hotin, regiunea Cernăuți. Oaspeții din România au participat la o întâlnire fructuoasă cu funcționarii publici locali și cu primarul orașului Hotin Mykola Golovliov.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre trecutul istoric și cultural comun al orașelor Horezu și Hotin și au pus la punct o serie de probleme în legătură cu colaborarea dintre cele două localități, precum ar fi, intensificarea cooperării și a schimbului de experiență în domeniile socio-economice, educaționale și culturale.

Nicolae Sărdărescu a declarat că prilejul vizitei oficialilor români la Hotin îl constituie împlinirea a 73 de ani de la momentul în care întreaga administraţie locală, arhiva şi un număr mare de locuitori din regiunea Cernăuţi şi Basarabia, s-au refugiat la Horezu, în urma contraofensivei sovietice împotriva puterilor centrale.

Libertatea Cuvântului

Lasă un răspuns