O expoziție dedicată scriitorului Alexei Mateevici, inaugurată în regiune Kiev

1811_512081_img1

O expoziție în care sunt prezentate lucruri inedite despre scriitorul Alexei Mateevici a fost inaugurată în regiune Kiev. Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în cooperare cu Consiliul municipal al oraşului Boryspil, a inaugurat în incinta Bibliotecii Centrale a orașului Boryspil cea de-a doua Expoziție cu genericul „Renaştere. Vidrodjennea”. Evenimentul a fost dedicat aniversării a 130 de ani de la nașterea scriitorului Alexei Mateevici.

La expoziție pot fi văzute panouri conținând copii ale unor documente din arhiva seminarului Academiei Teologice din Kiev, unde și-a efectuat studiile Alexei Mateevici în anii 1910-1914, inclusiv copii ale textelor scrise de poet și fotografii. Materialele prezentate la expoziţie au fost puse la dispoziţie de către pământeni ai poetului născuți în satul Zaim, care locuiesc în Ucraina.

La eveniment au participat reprezentanții autorităților locale, corpului diplomatic moldovenesc, Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, inclusiv profesori, studenți, cercetători și colaboratori științifici ai Bibliotecii Centrale. Inaugurarea expoziției s-a înscris în șirul de acțiuni ale Ambasadei de promovare a valorilor culturale autentice și comemorare a personalităților marcante ale istoriei şi literaturii naționale şi va fi deschisă publicului în perioada 10 mai -10 iunie 2018.

Lasă un răspuns