O familie cu mulţi copii din regiunea Lugansk Şi-a găsit adăpost la Camenca

Без имени-222

Без имени-222Familia Cernenko de mai mult de o lună şi-a părăsit casa din Stahanov (regiunea Lugansk) din motive cunoscute de toţi.

Au plecat de acolo cu toţii – tatăl Alexandru, mama Ina şi cei 13 copii ai lor (apropo, cel mai mare are 19 ani, cel mai mic – 5 luni). Mai întâi au trăit la nişte prieteni din satul Svitlicine, regiunea Cernighiv, iar zilele trecute, datorită unor oameni buni, au sosit la Camenca. Au fost cazaţi într-un hotel care funcţionează pe lângă Casa de rugăciuni a Bisericii creştinilor evanghelişti.

– Aici condiţiile sunt dintre cele mai bune, spune domnul Alexandru. Familia noastră a fost întâlnită cu inima deschisă, ni s-au dat trei camere spaţioase. Ne bucurăm că ne-am hotărât să venim la Camenca, căci aici locuiesc oameni primitori, care sunt gata să ajute pe oricine.

Relatarea tatălui a continuat-o mama Ina:

– La magazin ni se oferă reduceri, mulţi se interesează de problemele noastre. Ne-au primit ospitalier şi la Administraţia Raională de Stat. Mai pe scurt, simţim sprijin din toate părţile.

S-a reuşit şi rezolvarea problemei privind instruirea copiilor. Pentru aceasta familia Cernenko mulţumeşte din suflet direcţiei Şcolii de cultură generală din Camenca, care i-a primit în băncile ei şi pe şcolarii din Stahanov. Au promis să contribuie şi la înscrierea copiilor la şcoala de muzică.

– Ne place foarte mult la şcoală. Materiile preferate sunt limba ucraineană şi matematica. Ne-am împrietenit cu colegii de clasă, îşi împărtăşesc impresiile despre primele zile de şcoală proaspeţii elevi ai Şcolii de cultură generală din Camenca.

Sunt bucuroşi de oaspeţii din Lugansk şi copiii camenceni, câţiva băieţei care se aflau prin apropiere au mărturisit că se vor juca fără îndoială cu noii lor prieteni.

Gheorghe SEMENIUC

Foto Petro Mitraniuc

Lasă un răspuns