O fetiță, găsită abandonată în frig la Luțk.

copil_84714400

O fetiță de un an și jumătate a fost salvată în ultimul moment după ce părinții ei, beți, au lăsat-o în frig, desculță. Copila avea lângă ea doar un biberon, în care era ceai amestecat cu votcă.

Nu mai puțin de cinci ore a stat micuța Nastea într-un cărucior murdar, în frig, pe o stradă de la periferia orașului Luțk.

Părinții au uitat-o pur și simplu pe o cărare, după o plimbare. Ore întregi, fata a supraviețuit la o temperatură de doar 2 grade Celsius, deși nu avea nici măcar încălțări.

Însă norocul a fost de partea ei. O femeie, chiar vecină cu părinții copilei, a auzit-o plângând și a dus-o imediat la nașa ei.

„Am fost șocată să o văd doar într-o cămașă și pantaloni. Avea picioarele albastre din cauza frigului. Când am deschis biberonul, am simțit un miros puternic de votcă”, a declarat femeia.

Tot ea a fost aceia care a alertat poliția.

În cele din urmă copilă a fost dusă la spital, unde a fost diagnosticată cu pneumonie.

La scurt timp, au fost găsiți și părinții fetei.

„Erau foarte beți într-o cafenea și au spus că au uitat de copilă. Nu își puteau aduce aminte unde și când au văzut-o ultima oară”, a declarat un polițist.

Pe numele celor doi a fost deschis un dosar penal pentru neglijență gravă în îndeplinirea îndatoririlor de părinte.

Între timp, copila a fost luată în custodia autorităților.

„Îi vom monitoriza pe părinți pentru a lua o decizie cu privire la viitorul copilei», a declarat un oficial responsabil cu protecția copiilor.

Părinții riscă până la cinci ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați.

Добавить комментарий